Rejestr zmian
Pobierz dane XMLDrukuj informacjęSzczegóły informacji
Tytuł nie wyświetlany dla informacji
Ogłoszenie o przetargu w trybie określonym w art. 701 kodeksu cywilnego na organizację cateringu dla 30 osób podczas spotkania w Ełku w ramach projektu „Odlotowa Polska Wschodnia”
Fundusze Europejskie – dla Rozwoju Polski Wschodniej
Projekt pn. „Odlotowa Polska Wschodnia”
Projekt współfinansowany przez Unię Europejskiej ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Rozwój Polski Wschodniej
2007-2013
Ełk, 20 lutego 2013 r.
SR.042.2.2012
Ogłoszenie o przetargu w trybie określonym w art. 701 kodeksu cywilnego na organizację cateringu dla 30 osób podczas spotkania w Ełku w ramach projektu „Odlotowa Polska Wschodnia”
I. Postanowienia wstępne
- Przetarg odbywa się zgodnie z art. 701 i 703-705 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. – Kodeks cywilny (Dz. U. z 1964 r. Nr 16, poz. 93 z późn. zm.).
- Organizatorem przetargu jest Gmina Miasto Ełk, ul. Piłsudskiego 4, 19 – 300 Ełk.
- Przetarg organizowany jest w ramach projektu „Odlotowa Polska Wschodnia”, realizowanego przez Miasto Krosno w partnerstwie z Miastami Chełm oraz Gminą Miastem Ełk, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Rozwój Polski Wschodniej 2007-2013.
II. Przedmiot przetargu
- Przedmiotem przetargu jest organizacja cateringu dla 30 osób podczas spotkania organizowanego w Ełku w dniu 4 marca b.r. w godz. 11.00 – 14.00 przy ul. Małeckich 3, w tym:
a) przygotowanie i obsługa poczęstunku w czasie przerwy kawowej w miejscu spotkania; poczęstunek powinien składać się co najmniej z kawy (do kawy mleko oraz cukier), herbaty (do herbaty cytryna oraz cukier), napojów (soki i woda) i dwóch rodzajów ciast; przygotowanie jednej przerwy kawowej na początku spotkania,
b) przygotowanie i podanie obiadu w formie szwedzkiego stołu dla 30 osób, złożonego z zupy (2 do wyboru: rosół i żurek), pełnego drugiego dania (pierogi z mięsem, danie mięsne, ziemniaki opiekane, 2 rodzaje surówek), deseru i napojów (soki oraz woda).
- Dokładne godziny organizacji przerwy kawowej i obiadu zostaną ustalone w terminie późniejszym.
- Wykonawca zapewni pełne wyposażenie niezbędne do wykonania usługi cateringowej (nakrycie stołu obrusami, naczynia: szklanki, talerze, serwis do kawy i herbaty, sztućce itp.), naczynia nie mogą być jednorazowe.
- Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i wyżywienia zbiorowego.
- Wykonawca odpowiada za usuwanie i utylizację odpadów i śmieci.
III. Sposób przygotowania ofert, termin i miejsce składania ofert
- Oferta powinna być sporządzona zgodnie z formularzem stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszego ogłoszenia.
- Oferta powinna być podpisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania oferenta.
- Oferent powinien dołączyć do oferty odpis z odpowiedniego rejestru lub ewidencji, potwierdzający prowadzenie działalności gospodarczej. Wszystkie dokumenty powinny być złożone w oryginale lub kserokopiach potwierdzonych za zgodność z oryginałem przez oferenta.
- Ofertę należy umieścić w zamkniętej kopercie z następującym oznaczeniem:
„Urząd Miasta w Ełku
ul. Piłsudskiego 4
19 – 300 Ełk
Oferta na organizację cateringu podczas spotkania w Ełku w ramach projektu „Odlotowa Polska Wschodnia”. Nie otwierać przed
27 luty 2013 r. przed godz. 15.30.
- Ofertę należy złożyć w siedzibie Urzędu Miasta Ełku, ul. Piłsudskiego 4,
19-300 Ełk, sekretariat – kancelaria ogólna, nie później niż do 27 lutego 2013 r. do godz. 15.30. Otwarcie ofert nastąpi w siedzibie Urzędu Miasta Ełku, ul. Piłsudskiego 6, pokój 104, w dniu 28 lutego b.r. o godz. 8.00.
IV. Termin związania ofertą
Oferent jest związany ofertą w terminie do 5 dni od dnia, w którym upływa termin składania ofert.
V. Sposób porozumiewania się organizatora z oferentami
- Osobą wyznaczoną do kontaktów z oferentami jest Renata Samełko, Naczelnik Wydziału Strategii i Rozwoju.
- Sposób porozumiewania się organizatora z oferentami:
a) pocztą elektroniczną –
b) faksem – 87 73 26 230.
VI. Wadium
Organizator nie przewiduje wniesienia wadium przez oferentów.
VII. Ocena ofert
Kryterium oceny ofert jest najniższa cena brutto – 100%.
W cenie ofertowej należy uwzględnić wszystkie koszty związane z prawidłową realizacją przedmiotu zamówienia.
VIII. Istotne postanowienia umowy
Wzór umowy stanowi załącznik nr 2 do niniejszego ogłoszenia.
IX. Postanowienia końcowe
Organizator zastrzega sobie prawo do:
a) zmiany warunków przetargu,
b) odwołania przetargu, unieważnienia go w całości lub w części w każdym czasie,
c) zamknięcia przetargu bez dokonania wyboru oferty,
d) zmiany terminów wyznaczonych w ogłoszeniu,
e) żądania szczegółowych informacji i wyjaśnień od oferentów.
Prezydent Miasta
Tomasz Andrukiewicz