ˆ
Zmiana wielkości treści
Zmiana kontrastu serwisu
WyłączWłącz skróty klawiatury
Zmień interlinię
Przejdź do strony głównej

Biuletyn Informacji Publicznej

Urząd Miasta Ełku
  • Logo Biuletynu Informacji Publicznej
  • Godło Rzeczpospolitej Polskiej
ˆ

Zamówienia publiczne o wartości mniejszej niż 130 000 zł

Pobierz dane XMLDrukuj informację

Szczegóły informacji

Zaproszenie do składania ofert na świadczenie usługi: zorganizowanie wizyty studyjnej – warsztaty kulinarne w ramach terapii kulinarnej „Akademia Sztuk Kulinarnych” oraz spotkania integracyjnego w dniach 20-21 sierpnia 2021 r., w ramach projektu "Transgraniczna społeczność zrozumienia".

Informacja ogłoszona dnia 2021-07-23 10:48:52 przez Anna Wielgat, informacja należąca do archiwum

Akapit nr 1 - brak tytułu

Ełk, dnia 22.07.2021
SR.042.3.7.2021.RS
 
Zaproszenie do składania ofert na świadczenie usługi: zorganizowanie wizyty studyjnej – warsztaty kulinarne w ramach terapii kulinarnej „Akademia Sztuk Kulinarnych” oraz spotkania integracyjnego w dniach 20-21 sierpnia 2021 r., w ramach projektu "Transgraniczna społeczność zrozumienia".
 
Projekt „Transgraniczna społeczność zrozumienia” realizowany jest w ramach Programu INTERREG
V-A Litwa - Polska na lata 2014-2020
 
Do ww. zamówienia przepisy ustawy z dnia 11.09.2019 r. Prawo Zamówień Publicznych nie mają zastosowania, ponieważ wartość przedmiotu zamówienia nie przekracza kwoty określonej w art. 2 ust. 1 pkt 1 tej ustawy.
Zapytanie ofertowe prowadzone będzie zgodnie Zarządzeniem Nr 678.2020 Prezydenta Miasta Ełku z dnia 29 grudnia 2020 r. w sprawie Regulaminu udzielania zamówień publicznych, których wartość nie przekracza kwoty 130 000 złotych w Urzędzie Miasta Ełku oraz Zarządzeniem nr 711.2021 Prezydenta Miasta Ełku z dnia 29 stycznia 2021 r. w sprawie przyjęcia Regulaminu udzielania zamówień publicznych nieprzekraczających kwoty 130 000 złotych w Urzędzie Miasta Ełku, które są realizowane w ramach projektów współfinansowanych ze środków Programu Interreg V-A Litwa-Polska 2014-2020.
 
Przedmiot zamówienia:
 
Organizacja warsztatów kulinarnych
  1. Wykonawca zorganizuje i przeprowadzi warsztaty kulinarne „Kuchnia narodowa” w ramach 2 dniowej wizyty studyjnej - Terapii kulinarnej „Akademia Sztuk Kulinarnych” dla 30 osób uczestników wizyty studyjnej (uczestnicy z Polski oraz Litwy),
  2. warsztaty kulinarne będą trwać 1 dzień min. 4h warsztatowe zakończone prezentacją i degustacją potraw przygotowanych podczas warsztatów kulinarnych w formie obiadu - stół szwedzki,
  3. Miejsce przeprowadzenia warsztatów - ECRS ul. Kościuszki 27A, 19-300 Ełk,
  4. Zamawiający nie zapewnia noclegu ani wyżywienia dla prowadzących,
  5. Zakres obowiązków Wykonawcy:
  • przeprowadzenie warsztatów kulinarnych (kuchnia regionalna) przez trenera kulinarnego, uwzględniając bariery językowe,
  • zapewnienie w cenie warsztatów artykułów spożywczych oraz sprzętu niezbędnego do przeprowadzenia warsztatów w tym sztućce, talerzyki,
  • zapewnienie w cenie warsztatów materiałów i narzędzi niezbędnych do prowadzenia czynności kulinarnych, fartuchów, rękawiczek, folii, papierów do pieczenia, ręczników papierowych i inne,
  • przeprowadzenie warsztatów zgodnie z wymogami sanitarno – higienicznymi,
  • przygotowanie sali do warsztatów oraz posprzątanie sali po zakończonych warsztatach,
  • przeprowadzenie warsztatów z uwzględnieniem procedur zalecanych przez GIS dot. przeciwdziałaniu COVID 19,
  • dostosowanie warsztatów kulinarnych do osób niepełnosprawnych,
  • Wykonawca musi uwzględniać zasadę równości szans i niedyskryminacji, w tym dostępności dla osób z niepełnosprawnościami oraz zasady równości szans kobiet i mężczyzn. Zapewnić należy mężczyznom i kobietom równe szanse i traktowanie we wszystkich obszarach życia, organizacji pracy pozwalające na łączenie życia prywatnego i zawodowego.
  • dania przygotowane będą z wykorzystaniem naczyń wielorazowych i w oparciu o sezonowe owoce i warzywa, w miarę możliwości z wykorzystaniem produktów pochodzenia z gospodarstw ekologicznych.
 
Zapewnienie tłumacza
Tłumaczenie (2 dni)  z j. polskiego na j. litewski i z j. litewskiego na j. polski realizowane będzie podczas dwudniowej wizyty studyjnej - warsztaty kulinarne w ramach terapii kulinarnej „Akademia Sztuk Kulinarnych” w   dn. 20.08.21 – 2 godziny w dniu  21.08.21 – 4 godziny.
  • w warsztatach weźmie udział 30 osób ( z Polski oraz Litwy), w tym 10 osób z Alytus, 10 osób z Lazydijaji oraz 10 osób z Ełku
  • w szczególnych okolicznościach czas pracy tłumacza może się przedłużyć ze względu na faktyczny czas trwania warsztatów określonego w zleceniu. W takich przypadkach Wykonawca zobowiązuje się do kontynuowania usług tłumaczenia ustnego, aż do zakończenia warsztatów,
  • Wykonawca zobowiązuje się, że tłumaczenie ustne będzie wykonywanie przez wykwalifikowanego tłumacza, terminowo, ze starannością wynikającą z zawodowego charakteru tych czynności,
  • tłumacz ma obowiązek stawić się w ustalonym miejscu przez zamawiającego najpóźniej 30 minut przed rozpoczęciem realizacji usługi, w celu uzgodnienia szczegółów,
  • zamawiający nie zapewnia noclegu ani wyżywienia dla tłumacza,
  • w przypadku zaangażowania innej osoby do projektu Wykonawca zobowiązany jest do zweryfikowania i zapewnienia, że wydatki związane z zaangażowaniem osoby wykonującej zadania w projekcie spełniają wszelkie warunki kwalifikowania.
 
Zapewnienie noclegów z kolacją i śniadaniem dla uczestników wizyty studyjnej z Litwy – 20 osób (10 osób z Alytus oraz 10 osób z Lazdijai)
  1. zakwaterowanie 20 osób w hotelu/pensjonacie/ośrodku o wysokim standardzie, które powinno znajdować się na terenie miasta Ełku i przystosowane do osób niepełnosprawnych
     w odległości nie większej niż 1 km od ECRS, ul. Kościuszki 27A wraz ze śniadaniem
  2. zakwaterowanie na terenie 1 hotelu/pensjonatu/ośrodka w pokojach jednoosobowych z łazienką, wyposażone w ręczniki, suszarkę, TV, WiFi,
  3. doba ma się rozpocząć od dn. 20.08.2021 godz. 15.00  a zakończyć się  w dn. 21.08.2021 r. godz. 10:00
  4. Wykonawca zapewni wyżywienie dla uczestników wizyty studyjnej:
kolację (w obiekcie, w którym będą zakwaterowani litewscy uczestnicy) w dn. 20.08.2021 r. dla
30 uczestników (z Polski oraz Litwy) wizyty studyjnej w formie stołu szwedzkiego składającego się z:
  • 2 dania ciepłe np. zupy, dania mięsne, ryba z sałatką/surówką, z ziemniakami (opiekane, lub z wody, lub frytki itp.) lub ryż, kasza
  • desery np. lody, galaretka,
  • zimnych przystawek np. babeczki bankietowe, koreczki, kanapki typu tartinki
  • dania z grilla np. kurczak, karkówka, boczek, kiełbaski, grzanki czosnkowe
  • bar sałatkowy: co najmniej 2 rodzaje sałatek
  • ciasto co najmniej 2 rodzaje – bez ograniczeń
  • owoce co najmniej 3 rodzaje, np. jabłko, banan, arbuz – bez ograniczeń
  • soki 2 rodzaje w dzbankach, kawa, herbata, cytryna, mleczko do kawy, cukier, śmietanka – bez ograniczeń, woda mineralna gazowana i niegazowana - bez ograniczeń
  • pieczywo 3 rodzaje - bez ograniczeń
  • musztarda, ketchup - bez ograniczeń
  • zapewnienie zastawy stołowej
 
 
śniadanie (w obiekcie, w którym będą zakwaterowani litewscy uczestnicy) w dniu 21.08.2021 r. dla 20 osób wizyty studyjnej:
  • śniadanie pełnowartościowe w formie stołu szwedzkiego zgodnie z technologią żywienia człowieka powinno zawierać (do nałożenia wedle życzenia):
-omlet/ jajecznica/ jako sadzone .- bez ograniczeń
- naleśniki/ rogale/ słodkie bułki- bez ograniczeń
- kiełbaski gotowane w wodzie .- bez ograniczeń
- wędliny i sery różnego rodzaju - bez ograniczeń
- pomidory, ogórki, papryka, sałata, rzodkiew itp.- bez ograniczeń
- płatki różnego rodzaju- owsiane, kukurydziane itp. – bez ograniczeń
- pieczywo 3 rodzaje- bez ograniczeń
- owoce: jabłko, brzoskwinia itp.- bez ograniczeń
- dżem, miód, masło, mleko- bez ograniczeń
- kawa, herbata, soki- bez ograniczeń
- jogurty i serki różnego rodzaju- bez ograniczeń
  1. Wykonawca zapewni obsługę (kelnerzy) podczas kolacji i śniadania oraz sprzęt niezbędny do wykonania usługi, stoły, krzesła, namioty, zastawy i inne rzeczy do przeprowadzenia usługi -ewentualnie nagłośnienia i muzykę mechaniczną
  2. menu może ulec modyfikacjom zarówno na wniosek Zamawiającego oraz Wykonawcy po wcześniejszym uzgodnieniu i wyrażeniu zgody obu stron
 
Zapewnienie przewodnika po Ełku
  1. Wykonawca zapewni przewodnika podczas spaceru po Ełku dla 30 uczestników pokazując najciekawsze miejsca historyczne, atrakcje turystyczne z uwzględnieniem dostępności i udogodnień dla osób niepełnosprawnych
  2. Usługa będzie wykonywana w dniu 20.08.2021 r. od godz.15.30 do godz. 17.00
  3. Wykonawca musi uwzględnić planując trasę spaceru, aby była dostosowana dla osób niepełnosprawnych, przed realizacją usługi przedstawienie programu zwiedzania (program musi zostać zaakceptowany przez Zamawiającego)
  4. Wykonawca musi posiadać uprawnienia przewodnika i co najmniej roczne doświadczenie w wykonywaniu usługi przewodnika,
  5. Przewodnik posługujący się j. litewskim i polskim / dopuszcza się możliwość zapewnienia przez Wykonawcę tłumacza j. litewskiego w celu spełnienia wymogu braku ograniczeń językowych
 
Zapewnienie Animatora
  1. Wykonawca zapewni animatora, który poprowadzi spotkanie integracyjne dla 30 osób (gry, zabawy integracyjne z zapewni sprzęt do wykonania usługi) podczas wizyty studyjnej w dniu 20.08.2021 r. w godz. 19.00-20.00  uwzględniając bariery językowe (osoby posługujące się różnymi językami)
  2. Wykonawca musi uwzględniać zasadę równości szans i niedyskryminacji, w tym dostępności dla osób z niepełnosprawnościami oraz zasady równości szans kobiet i mężczyzn. Zapewnić należy mężczyznom i kobietom równe szanse i traktowanie we wszystkich obszarach życia, organizacji pracy pozwalające na łączenie życia prywatnego i zawodowego
  3. Spotkanie integracyjne będzie trwało min. 1 godzinę  w dniu 20.08.2021r.
  4. miejsce realizacji usługi Zamawiający przekaże Wykonawcy nie później niż 5 dni przed realizacji usługi
 
 
 
Termin świadczenia usługi:
20-21.08.2021 r.
 
Sposób wyboru oferty:
Kryterium wyboru – najniższa cena brutto.
Informacja o wybranej ofercie zostanie przekazana protokołem poprzez umieszczenie na stronie BIP Urzędu Miasta.
Następnie zostanie podpisana umowa z wykonawcą spełniającym warunki zapytania. Zamawiający zastrzega sobie prawo do unieważnienia postepowania bez podania przyczyny.
Od decyzji Urzędu Miasta w Ełku nie przysługuje odwołanie ani zażalenie.
 
Termin, miejsce oraz sposób złożenia oferty:
Ofertę należy złożyć do 30.07.2021 r. do godz. 15.30, osobiście lub drogą pocztową (w zamkniętej kopercie) w Urzędzie Miasta w Ełku, ul. Piłsudskiego 4, 19-300 Ełk z dopiskiem: Wizyta studyjna – warsztaty kulinarne w ramach Terapii kulinarnej „Akademia Sztuk Kulinarnych”.
Oferta powinna być złożona na załączonym formularzu ofertowym podpisana czytelnie przez Oferenta.
 
Osoby do kontaktu:
Emilia Lankamer, , tel. 87 73 26 121
Justyna Pajko, , tel. 87 73 26 266.
 
 
                                                                                                        ZASTĘPCA PREZYDENTA
                                                                                                                    MIASTA
                                                                                                               Artur Urbański

Załączniki

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację:
Podmiot udostępniający informację:
Urząd Miasta w Ełku
Osoba, która wytworzyła informację:
Osoba, która wytworzyla informację:
Data wytworzenia informacji:
Data wytworzenia informacji:
2021-07-23
Osoba, która odpowiada za treść:
Osoba, która odpowiada za treść:
Renata Samełko
Data wprowadzenia do BIP
Data wprowadzenia do BIP
2021-07-23 10:42:56
Wprowadził informację do BIP:
Wprowadził informację do BIP:
Anna Wielgat
Data udostępnienia informacji:
Data udostępnienia informacji:
2021-07-23 10:48:52
Osoba, która zmieniła informację:
Osoba, która zmieniła informację:
Emilia Pachucka
Data ostatniej zmiany:
Data ostatniej zmiany:
2021-08-02 14:54:19
Artykuł był wyświetlony:
Artykuł był wyświetlony:
343 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »
« powrót do poprzedniej strony